Tallinnan päiväreissu #2

| On
marraskuuta 05, 2018
Olimme parhaan ystäväni kanssa viimeksi Tallinnan päiväreissulla kesäkuun lopussa ja silloinen reissumme oli ihan 100% shoppailua. Tällä kertaa edessämme oli huvimatka, joten keskityimme enemmän pitämään hauskaa ja jättämään shoppailun taka-alalle.
Reissu oli jälleen kerran tehty 5 sekunnin harkinta-ajalla, kuten kaikki matkamme aina tähän asti. Kaikkein parhain meitä yhdistävä piirre onkin juuri se, että teemme tällaisia extempore juttuja aivan yllättäen! Tallinnassa tulikin sitten tehtyä kaksi asiaa (toinen extempore ja toinen harkittu), joista kerron enemmän erillisessä postauksessa.

Tarkoituksemme oli alunperin matkustaa 29.10. mutta lapsenvahdin saaminen meni hieman metsään. Näin ollen reissu siirrettiin viikonloppuun.
Lähdimme matkaan jälleen kerran aamun pikkutunneilla ja laivamme lähti Helsingistä 7.30. Tällä kertaa varasimme meriaamiaisen jotta voisimme välttää ruokapaikan etsimisen maissa heti ensitöiksemme.
Tallinnaan saavuimme 9.30 ja siitä lähdimme kulkemaan heti keskustan liepeille. Kesäkuussa vaelsimme Rocca Al Maressa, joten tällä kertaa päätimme jättää sen väliin ja keskittyä Tallinnan keskustaan ja lähialueisiin.


Ystäväni ilmoitti haluavansa tragus lävistyksen, joten olin varannut etukäteen ajan AlternaDiiva lävistysliikkeeseen joka sijaitsi vanhankaupungin liepeillä.
Liike oli hieman piilossa keskellä-ei-mitään, mutta kyllä sinne lopulta löysimme. Kellarimainen liike oli kivasti sisustettu, mutta vastaanotto oli aika kylmä. Usein saanut virolaisista kylmän ja etäisen kuvan joten tämä ei tullut taaskaan yllätyksenä.
Kaverini päätti traguksen lisäksi ottaa myös inner conch lävistyksen sekä napakorun. Yllytti muuten myös allekirjoittaneen ottamaan napakorun jota en koskaan olisi uskonut ottavani. Mutta ei tästä sen enempää.


Tämän jälkeen päätimme hetken pyöriä kaupungilla ja haukata pientä välipalaa. Suunnistimme sattumanvaraisesti Robert's Coffeehen joka sijaitsee Kristiine kauppakeskuksessa. Omalta tarjottimeltani löytyi cesar-salaatti, marjakakkua sekä toivottoman lämmin cola zero, sillä jostain kumman syystä vettä ei näkynyt missään. Salaatti oli aivan erinomainen ja puolukkakakku keskitasoa, hieman liikaa liivatetta.




Palattuamme satamaan kävikin hassusti ikävästi että myöhästyimme laivasta 5 minuuttia, joten jouduimme vaihtamaan lippumme ja odottamaan seuraavaa lähtöä 3 tuntia. Päätimme lähteä Viru ostoskeskukseen kahville sillä jalkamme olivat kävelemisestä niin kipeät etten ainakaan itse pystynyt seisomaan enää hetkeäkään.
Päädyimme uudelleen Robert's Coffeehen, vaikka kieltämättä ensimmäinen oli parempi tarjoiltavien ruokien puolesta. En pitänyt lainkaan Toffee Fudge Frappestani ja kakku oli myös aika mauton. Ystäväni Baileys kahvi puolestaan oli herkullinen.




Lopulta pääsimmekin lähtemään 19.30 ja saavuimme Helsinkiin 21.30. Kotona olin hieman ennen kello 02.00. Todella rankka reissu jalkoja ja muita kropan lihaksia ajatellen, mutta todella hauskaa oli. Muutamat ideat jäi toteuttamatta koska jokin tietty liike oli suljettu, mutta ensikerralla viedään ideat loppuun asti.
Varasimme taas hetken mielijohteesta piknik reissun Ahvenanmaalle parin viikon päähän, joten silloin kuullaan seuraavasta ostosreissusta. Tarkoitus olisi löytää viimeisiä joululahjoja, mm. parhaalle ystävälleni joka tulee mukaan sekä miehelleni. Siinä kaksi vaikeaa tapausta.
Esittelen toisessa postauksessa laivalta haalimani ostokset, sekä siinä sivussa myös pari muuta viimeaikaista hankintaa.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti