Toinen InBody-mittaus

| On
marraskuuta 01, 2018
Blogiani pidempään seuranneet tietävät että kävin ensimmäisessä InBody-mittauksessa toukokuun lopussa. En valitettavasti ollut tietoinen tästä kyseisestä mittauksesta vielä projektini alussa, joten se tehtiin vasta 5 kuukauden päästä treenit aloitettuani.

Inbody-mittaus eli kehonkoostumusmittaus kertoo mm. rasvan, lihaksien ja veden osuuden kehon kokonaispainosta, paljonko viskeraalirasvaa on kehossa, arvioidaan ihannepaino (tosin tämä ja muut mittarit eivät ole 100%:n luotettavia). Tuloksia käydään yhdessä läpi mittauksen tehneen lääkärin, farmaseutin tai personal trainerin kanssa.

Ennen kuin alan käymään läpi uusia tuloksia - muistellaan hieman miltä toukokuun tulokset näyttivät.
Ensimmäisen mittauksen aikaan painoni oli 71,8 kg ja ylimääräistä rasvaa jopa 9 kilon verran, melkein kymmenen kiloa. Ihannepainokseni lääkäri oli tuolloin ilmoittanut 62 kg.
Kun nyt ajattelen tämänhetkistä painoani - en millään voi uskoa että 2 kilon päästä olisin tavoitteessani. Tottakai kehoni kaipaa paljon kiinteytystä sekä lihasta, mutta en silti usko 62 kg olevan ns. hyvänolonpainoni. Toukokuussa olin aprikoinut että se maaginen lukuni olisi 58 kg.

Tuoreimmassa mittauksessa saatiin selville seuraavaa: tämänhetkinen painoni on 63,8 kiloa eli mittausten välillä olen tiputtanut tasan 8 kiloa, ylimääräistä rasvaa on vielä 3 kg verran ja ihannepaino olisi edelleen se sama 62 kg.
Kuvassa näkyy ruumiinrakenteen kehitys, joka tarkoittaa että nähtävänä on ensimmäisen ja toisen testin tulokset: miten paino-, lihasmassa sekä rasvaprosentti ovat kehittyneet. Paino ja rasvaprosentti ovat tulleet mukavasti alaspäin, mutta samalla on menetetty hieman lihasta. Tämä ei tullut mitenkään yllätyksenä sillä alkuvuodesta keskityin aikalailla lihaksien treenaamiseen, vaikka olisi pitänyt pudottaa ensin vain painoa.

Touko-lokakuun aikana olen pohtinut paljon tavoitepainoani ja olen päätynyt lääkärin myötäilemän 62 kilon-, sekä itse pohtimani 58 kilon väliin. Uskoisin 60 kilon olevan riittävä sillä viskeraalirasvaa löytyy vielä se pari kiloa. Tavoitteenani on siis karistaa se ylimääräinen 3 kiloa rasvaa ja päästä 60 kiloon. Ei tietenkään haittaa jos paino olisi pikkuriikkisen alle 60 kg, sillä tavoitepainoon päästyäni aion työstää lihasta jonka johdosta paino nousee muutamalla kilolla. Tämän lisäksi toivon vatsan, reisien ja takapuolen kiinteytyvän.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti