Päiväristeily Tallinnaan

| On
kesäkuuta 23, 2018
Buukkasimme Tallinnan päiväristeilyn liki 2 kuukautta sitten yhdessä ystäväni kanssa - ihan vain tarkoituksena lähteä ostamaan kesävaatteita ja mahdollisesti kesäjuomia.
Lähtö oli tällä kertaa jo 7.30 Helsingin satamasta ja siksi olimme liikkeellä jo yöllä kello 2 (Turku-Helsinki). Tuntui vain tällä kertaa järkevämmältä olla aikaisin liikkeellä ja palata kotiin suht normaaliin aikaan (kello 22). Toinen vaihtoehto olisi ollut lähteä satamasta kello 11 paikkeilla ja olla kotona noin kello 2 yöllä. Viimeksi teimme juurikin niin, joten nyt sitten näin päin.

Tavoitteenani oli päästä shoppailemaan kesävaatteita, mahdollisesti pieni olkalaukku Guessiltä, erilaisia (kesä)juomia (Baileys & Aviva ovat rakkaus ja ne päätyvät keräämään pölyä hyllyyni kunnen raaski niitä korkata) sekä toivoin löytäväni jonkun nätin ja itsetuntoa kohentavan uimapuvun. Muita suunnitelmia ei sitten ollutkaan vaan kulkisimme ilman päämäärää paikasta toiseen.

Sää oli Tallinnassa onneksemme aurinkoinen, sillä alustavasti oltiin lupailtu sadetta. Olimme ystäväni kanssa yhtä mieltä siitä että kävisimme ensin Rocca Al Maren kauppakeskuksessa jotta saisimme rauhassa käydä kaupat läpi. Sen jälkeen menisimme keskustaan ja lopulta palaisimme takaisin sataman liepeille.
Koska suunnitelmissamme ei ollut mitään sen ihmeellisempää kuin päätön shoppailu - oli Rocca Al Mare enemmän kuin tarpeeksi täyttämään aikataulumme. Tottakai haluaisin toisella kerralla yöpyä Tallinnassa jotta tutustuisin kaupunkiin enemmän. Olimme kuitenkin suunnitelleet valtaavamme jonkun kahvilan terassin Vanhasta-Kaupungista, mutta siihen ei ollut aikaa. Sääli.

Oikeastaan mikään suunnitelmani ostosten suhteen ei toteutunut koska kesävaatteet eivät olleet makuuni, uimapuvut olivat tylsiä (paitsi yhden ihanan näin, mutta kaupassa ei ollut sovituskoppia. En viitsinyt ostaa 50 euron uimapukua sovittamatta sitä ensin), Baileysin valikoima oli erittäin suppea ja etsimääni Avivaa ei ollut.
Onnistuin kuitenkin löytämään Guessiltä olkalaukun, joka oli koko reissun tärkein ostokseni. Päätin etten poistuisi Virosta ennen kuin olen laukun löytänyt. Hämmästyksekseni päädyinkin ostamaan kaksi laukkua kun törmäsin aivan ihanaan olkalaukkuun. Olin ostanut Tallinnasta Guessin olkalaukun vuotta aiemmin mutta hihnat siitä ovat kuluneet puhki.


Olin varoitellut ystävääni siitä että kokeilisin mielelläni uusia ruokia sen sijaan että päätyisin kotoa tuttuihin paikkoihin kuten Hesburger, kebulat jne. Jotenkin olen kuluvan vuoden aikana tykännyt kokeilla uusia asioita ja makuja, joten Tallinnassa halusin myös herkutella uusilla makumaailmoilla. Olin miettinyt aluksi Sushi ravintolaa jolle ystäväni ei lämmennyt. Myös intialainen ruokapaikka kiinnosti vaikka en kestä tulisia ruokia. Lopulta kuitenkin päädyimme Da Vinci nimiseen kahvilaan/ravintolaan. Paikka näytti kivalta mutta siihen se jäikin. Tarjoilu oli erittäin hidasta, henkilökunta hapanta ja ruoka alle keskitason (tilasin parmesanikanan lohkoperunoilla ja kana oli erittäin kuiva ja palanut). Lisäksi ruoan hinta-laatusuhde ei miellyttänyt.


Kaikenkaikkiaan reissu oli todella viihdyttävä, mutta vei voimat. Toivottavasti seuraava ulkomaanreissu tulee olemaan pidempi ja lähitulevaisuudessa. Sain ystävältäni vapaavalintaisen myöhäisen syntymäpäivälahjan ja valitsin Paco Rabannen hajuveden, Lady Million Lucky. Aivan ihana tuoksu johon rakastuin heti ensinuuhkaisulla. Tuntuu siltä kuin olisin alkanut keräilemään Rabannen tuoksuja sillä hyllystä löytyvät myös Olympea, Olympea Aqua sekä Olympea Intense. Lady Million olisi myös mieluisa, mutta migreenini tuntuu reagoivan siihen.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti