Good eyebrows don't happen by accident. They happen by appointment.

| On
kesäkuuta 22, 2018
Kaikki varmasti tietävät mitä microblading tarkoittaa, joten jätän laajemman tarinatuokion sikseen.

Mitä? Microblading eli kestopigmentointi, joka mahdollistaa kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microbladingissä kulmakarvat luodaan piirtämällä ohuita karvoja yksitellen, toivomasi mallin muotoiseksi (kaikille ei siis tule samanlaisia kulmia).

Ennen toimenpidettä mitataan kulmat tarkasti sekä piirretään haluttu malli, tarkistetaan useaan otteeseen onko muoto oikea, lopputulos varmasti symmetrinen ja minkälainen väri laitetaan. Sitten kun lopputulos miellyttää omaa silmääsi - ryhdytään hommiin.
Toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen tekemällä pieniä viiltoja kulmiin. Väri näyttää aluksi haluttua tummemmalta mutta iho alkaa hajoittaa väriä ja lopulta se vaalenee ja linjat pehmenevät. Myös iho punoittaa ja kutisee aluksi, mutta ahkeralla rasvaamisella sekin menee ohi.
Toimenpiteeseen kuuluu siis konsultaatio, toimenpide ja hoito-ohje.

Missä? Kävin ottamassa kulmani Raisiossa, Daina Beauty kotisalongissa ja olen Dainan tekemään jälkeen enemmän kuin tyytyväinen. Oli ihana huomata miten tämä hirmu ystävällinen ja iloinen naishenkilö osasi antaa erilaisia ideoita kulmiin ja samalla myös kuunteli omia toiveitani. Olen muutamassa kotisalongissa laittanut ripset, joten mieleeni tulee heti tavallinen koti poikkeavalla penkillä jonka vuoksi olo voi olla hieman vaivautunut. Dainan salongissa oli kuitenkin oma steriili huoneensa tätä varten ja olo oli erittäin kodikas. Todella kaunis koti!

Paljon? Hinnat vaihtelevat salonkien välillä, mutta tuolla hintaa oli 250€ kun ajan varasin toukokuussa. Nyt hinta on kesäkuun alussa nostettu 300 euroon ja se sisältää uusintakäsittelyn 2 kuukauden sisällä.

Muuta? Lopputulos kestää ihotyypistä riippuen noin 10-12 kuukautta (todella rasvaisella/kuivalla iholla väri haalistuu nopeammin). Itselläni taitaa olla enemmänkin sekaiho, joten värin pitäisi pysyä n. vuoden ajan.
Ostin Dainalta myös 10ml kokoisen Skin Candy Sun & Sweat protection SPF 50 voiteen, joka on UV-suoja kulmakarvoille (suojakerroin on 50, joten UV-valo ei läpäise voidetta ja näin ollen vaalenna väriä) ja samalla se suojaa myös hikoilun aiheuttamalta kulmien vaalenemiselta. . Erinomainen hankinta tulevalle reissulle 4 viikon päähän. Puteli maksoi 15€ ja on Dainan mukaan hyvin riittoisa että sillä pärjää koko kesän. (Tietenkin lomamatkalle on jo ostettu aurinkorasva mutta siinä on kemikaaleja niin että se itsessään haalistaa kulmien väriä. Näin ollen saan kuorruttaa sillä itseni kauttaaltaan, kunhan kulmiin laitetaan vain tuota toista voidetta).



Olen todella pitkään sekä suureen ääneen valittanut kuinka kulmakarvani ovat aivan järkyttävät. En saa niistä millään samaa paria, hyvännäköisiä ja itselleni mieluisan kulmavärin löytäminenkin on erittäin hankaa. Olen aina sutaissut jonkun värin kulmiin ja miettinyt että hyvät ne on, ei niitä kukaan katso.
Lopulta mieheni ilmeisesti kyllästyi kuuntelemaan samaa vanhaa valitustani, joten hän heitti ilmaan ehdotuksen microbladingista. Mietin hetken etten todellakaan tarvitse ketään tökkimään neulalla naamaani ja piirtelemään sillä kulmakarvoja. Olin myös kuullut että operaatio sattuisi todella paljon (vaikka kipuhan on yksilöllistä).
Mietin asiaa kuitenkin vielä pidempään ja lopulta jokainen kerta peilin ohittaessani jäin tuijottamaan kulmakarvojani. Ei mennyt kuin hetki ennen kuin tajusin että ne ovat vielä järkyttävämmät kuin olin aiemmin kuvitellut.


Yksi asia microbladingissa kuitenkin huoletti: sitä ei suositella henkilölle jolla on arpi. Otin sitten yhteyttä Raision kosmetologiin tämän asian tiimoilta ja esitin erilaisia kysymyksiä arpea koskien. Vastauksen sain todella nopeasti ja palvelu oli sekä ystävällistä myös asiantuntevaa. Lähetin muutaman kasvokuvan jotta arven koko ja sijainti hahmottuisi ja pakko myöntää että odotin kuulevani huonoja uutisia. Mutta sen sijaan sainkin kuulla että arpi on sen verran alhaalla ettei siihen tarvitsisi koskea lainkaan. Mikä onnenpotku! (Arpi syntyi 10 vuotta sitten kun sain osuman kasvoihini ja jonka seurauksena kulmakoruni repesi).
Koska arpeni ei tuottaisi ongelmia: varasin ajan. Suuren kysynnän vuoksi varaukset menevät n. 2 kuukauden päähän. Tämä vähän huolettaa sillä ensimmäisen 2 viikon aikana operaatiosta kulmat eivät saisi altistua auringolle. Varaukseni on kesäkuun lopussa, joten toivottavasti kesä ei ole silloin vielä älyttömän kuuma. Toinen kohtaamani onnenpotku oli se, että sain viimeisen vapaana olevan kesäkuun ajan ja siitä 3 viikon kuluttua on ensimmäinen lomareissumme. Kulmat ehtivät siis levätä sen 2 viikkoa ja sitten pääsen makaamaan uimarannalle. En usko että olisin kyennyt ottamaan ajan heinäkuulle, jos kesäkuulle ei olisi ollut aikoja.

Dainan kotisalonki sijaitsee siis Raision Ikean vieressä ja paikka oli erittäin kodikkaan oloinen. Heti ovella oli vastassa iloinen ja puhelias nuori nainen, jonka ansiosta tunsin oloni heti tervetulleeksi. Daina selitti koko prosessin läpi erittäin selvästi ja toimenpiteen eri vaiheidenkin aikana kertoi mitä seuraavaksi tapahtuisi.
Kulmien suunnitteluun meni arviolta noin tunti ja itse kulmien tekemiseen vajaa tunti. Operaatiota olin pyöritellyt mielessäni turhaan sillä toimenpide oli täysin kivuton. Hieman huvitti kun Daina kertoi jonkun verranneen hommaa synnytykseen ja että se jopa sattuukin vähemmän kuin microblading. No, jokainen kokee kivun eri tavalla, mutta itse en tuntenut mitään - onnistuin jopa nukahtamaan. (Ehkä ainoa inhottava osuus oli muutaman irtokarvan nyppiminen).




Lopulta sain nähdä lopputuloksen ja rehellisesti sanottuna mietin ensin että vau, onpas mulla tummat kulmat. Todellisuudessa omat kulmani ovat saman väriset. Jotenkin olen aina inhonnut erittäin tummia karvojani, mutta onhan se selvää että näillä mustilla hiuksilla myös kulmien on oltava tummat. Uusi look on koristanut kasvojani kohta 12 tuntia enkä vieläkään ole näihin tottunut. (Tuntuu että näytän kauhean vihaiselta kokoajan. Daina sanoi että omat kulmani sai mut puolestaan näyttämään surulliselta, mikä on kyllä totta).



Enköhän totu kulmiini tässä viikon sisään. Näin ainakin toivon. Kuvissa en myöskään ole edustuskelpoisen näköinen sillä päätin mennä ilman meikkiä ja rankkasadekin pääsi yllättämään joten ulkomuoto oli mitä oli. Kulmiini laitetaan vahvistus heinäkuun lopussa.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti