Loma lusittu mökillä & paluu arkeen

| On
heinäkuuta 30, 2018
Loma hurahti ohitse aivan hävyttömän nopeasti mutta jokaisesta hetkestä tuli nautittua niin kuin vain voisi. Vietimme perheen kesken rentouttavan mökkiviikon Porissa, Yyterin Camping leirintä-alueella. Olin varannut reissun vartavasten Porin Jazzviikolle jotta voisimme siellä samalla pyörähtää (Jazzit olivat kuitenkin todellinen pettymys uuden sijaintinsa ja vähäisten kojujensa takia).

Saavuimme Camping alueelle maanantaina ja oli todellinen onni että saimme aivan mahdottoman upeat ilmat koko lomamme ajaksi. Aurinkoa riitti silmän kantamattomiin, hellettä riitti päivittäin jopa +32C, eikä pilvistä ollut tietoakaan.
Vietimme koko lomamme oikeastaan hiekkarannalla maaten, grillaten maukasta ruokaa ja käyden muutaman kerran kaupungilla ruokaostoksilla sekä tavaten muutamia ystäviäni.



Erätaidot pääsivät testiin kun piti luoda nuotio. Miehelläni meni sormi suuhun ja vakuuttelin useasti että ei yksi pieni nuotio mitään sytytysnesteitä kaipaa. Olisi pärjättävä suomalaisella sisulla ja tämän neidon loputtomalla tarmolla onnistua siinä mihin ryhdyn.
Edellisen nuotion tekemisestä on jo varmasti liioittelematta 15 vuotta, mutta kyllä taidot olivat edelleen hallussa. Sytytykseen ei todellakaan tarvittu kuin kasa puita, hieman sytykkeitä (paperia/ruohoa) ja tulitikku.
En ymmärrä miten pienestä voi ihminen tulla onnelliseksi, mutta jo tämä nuotioiden kanssa  työskentely loi niin mahtavia ja hauskoja muistoja että aivan varmasti menemme uudelleen mökille ensivuonna! Sillä kertaa aion pistää mieheni sytyttäjän rooliin sillä tämä haluaa oppia kyseisen taidon.


Rannalta ei tullut otettua kuvia koska itse jätin puhelimeni mökkiin ja nautin hiekkarannasta jonka takia puhelimet ja muut eivät edes käväisseet mielessä. Muutamina grilliruoan bravuureina olivat perus grillimakkara, salaatit, kala sekä vartaat. Kaikki ruoka oli vaaleaa lihaa sillä perheestämme on karsittu kokonaan pois punainen liha sekä riista. Helpommin voisi siis sanoa että tyttäreni kanssa syömme ainoastaan vaaleaa lihaa (kala ja kana).


Kotiin palasimme perjantaina ja poikkesimme kaupungilla syömässä. Itse valitsin salaatin, jossa oli lohta, vuohenjuustoa, melonia, fetaa, kurpitsansiemeniä sekä pari palaa täysjyväpatonkia sekä lisukkeena valkosipulikastiketta. Todella herkullista ja niin tuhti annos ettei sitä jaksanut edes loppuun asti syödä.
Bussi-asemalle kulkiessamme taivas lopulta aukesi ja alkoi sataa niin paljon että olisimme varmasti kastuneet muutamassa minuutissa. Onneksi istuimme sateen bussissa, vaikka Turussa satoikin yhtä reippaasti. Se ei kuitenkaan haitannut hetkeäkään sillä olin loputtoman kiitollinen niistä upeista helteistä jotka saimme muille päiville. Loma oli siis erittäin onnistunut!
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti