Do you believe there is some place that will make the soul less thirsty?

| On
huhtikuuta 10, 2018
Saattaa olla hieman hassua outoa että alan jo nyt jauhamaan siitä mikä on vielä kuukausia edessä, mutten vain yksinkertaisesti voi sille mitään. Olen vain niin mahdottoman innoissani tulevasta kesästä! Viimekesä oli todellinen pettymys kun lämmintä oli vain lyhyen aikaa ja monet suunnitelmistani piti perua.. provinssirock, pari risteilyä.. ulkomaille astikaan en kyennyt matkustamaan.

Tulevan kesän olen päättänyt nauttia tekemällä jotakin erilaista. Siihen sisältyy perhelomia ja kahdenkeskisiä reissuja mieheni kanssa. Tyttönikin on jo 4 vuotias, joten hänen kanssaan voi lähteä reissuun huomattavasti aiempaa helpommin. Siksi onkin erityisen tärkeää että kesällä aiomme tehdä kaikkea hauskaa koko perheen voimin. Mitä olemme siis suunnitelleet? (Suunnitelmat ovat itseasiassa jo lyöty lukkoon, koska varaukset on tehty, liput jne on hankittu).

Muumimaailma


Olen jo muutaman vuoden tahtonut viedä innokkaan muumifanimme katsomaan Muumeja, mutta viime kesänä tuntui olevan vielä liian aikaista. Tyttömme on aina ollut todella ujo, mutta nyt 4 vuotiaana ei sentään vierasteta ja ujostella aivan kaikkea.
Suoraan sanottuna olen itsekin utelias sillä olen käynyt Muumimaailmassa vain kerran elämässäni enkä edes muista kuinka vanha silloin olin. Mitä ilmeisimmin alle kouluikäinen.

Olen Turussa asunut suunnilleen 5 vuotta ja viimeiset 4 vuotta olen odottanut sitä hetkeä että pääsen viettämään päivän Muumimaailmassa tyttöni kanssa.

Särkänniemi


Särkänniemi on yksi niistä paikoista johon on lapsena aivan pakko päästä. En kuitenkaan alle 4 vuotiaan kanssa lähtisi huvipuistoon, koska en ole varma minkälaisia laitteita sieltä löytyy ja minkälaista ruokaa voi tarvittaessa ostaa.
En Särkänniemessä ole ollut melkein 10 vuoteen, joten kaikki mahdolliset mielikuvat ovat tiessään.

Meillä ollaan aina innoissaan jos puistoissa on nähtävänä eläimiä, joten kyllä 4 vuotias niistä tulee varmasti pitämään. Särkänniemeen menoa ehdotti itseasiassa mieheni ja olin samantien innoissani, koska itse pidän menosta ja vauhdista, toisin kuin juuri mieheni.
Mietimme pitäisikö mennä Linnanmäelle vai Särkänniemeen, mutta valinta oli tehty 5 sekunnissa. Linnanmäellä en ole ollut kuin kerran, joten en tiedä onko se paljon teini-iästä muuttunut. Särkänniemen kuitenkin tiedän olevan erittäin viihdyttävä.

Mökkiloma Yyterin Camping -alueella


Yyteri on yksi niistä harvoista paikoista Suomessa joita rakastan todella paljon. Sinne kuuluu monen vuoden edestä mahtavia muistoja joten tulee olemaan hienoa saada palautella niitä mieleen. En ole Yyterissä tainnut käydä kohta 7 vuoteen ja Camping alueella leiriytymisestä on varmasti ainakin 10 vuotta.
Varasimme mökin suunnilleen puoli vuotta sitten ja reissu on heinäkuun puolessa välissä, jotta voimme samalla käydä Porin Jazzeilla. Tiedossa on grillailua, hiekkarannalla telmimistä, löhöilyä auringossa ja simpukoiden keräilyä.

Tämä reissu on itselleni hyvin tärkeä koska saamme viettää viikon perheen kesken kaukana kaikesta ja tyttöni pääsee tutustumaan rantaan jolla itse kävin monta vuotta. Turkuun muutettuani en ole Yyteriin päässyt, joten muistojen luominen tässä paikassa mieheni ja lapsen kanssa on itselleni kallisarvoista. Lisäksi on huvittavaa että mieheni on innoissaan mökkeilystä, vaikka on näitä tekniikan ihmisiä: jatkuvasti puhelin kädessä ja snäppäämässä. Olin yllättynyt että hän halua lähteä korpeen kanssamme.

Porin Jazzit


Tämä tosiaan ajoitettiin Yyterin kanssa yksiin, jotta pääsemme samalla Jazzit katsomaan. Mieheni ei ole koskaan Porissa käynyt ja tyttöni puolestaan taisi olla vuoden ikäinen kun Jazzeilla viimeksi oli, joten tahdoin että pääsemme sinne yhdessä.
Rakastan Poria kesällä. En tule varmaan ikinä törmäämään Suomessa mihinkään niin kauniiseen kuin Kokemäki keskellä kesää - etenkin jos katu on täynnä elämää: ihmisiä, myyntikojuja, ruokatelttoja, musiikkia ja kaiken sen ohessa mahtava sää.

Asuin Porissa aiemmin 10 vuotta ja tunnen olevani enimmäkseen porilainen. En ole koskaan kotiutunut Turkuun ja tulemme täältä (toivottavasti) lähitulevaisuudessa pois muuttamaan. Käyn kuitenkin toisinaan Porissa siskoni luona ja siksi haluan mieheni samalla tutustuvan tähän pikkukaupunkiin.

Tallinna


Kesäkuussa teemme parhaan ystäväni kanssa päiväristeilyn Tallinnaan. Edessä on 7 tunnin mittainen minireissu ja aiomme shoppailla itsemme pyörryksiin. Vitsiä jaksetaan vääntää siitä että ystäväni on virolainen, mutta minä olenkin se joka esittelee Tallinnan. Tulemme käymään läpi Tallinnan keskustan, vanhan kaupungin, Rocca Al Maren sekä toivottavasti uusiakin paikkoja. Tavoitteena tälle reissulle on löytää kivoja kesävaatteita elämäntaparemontin kunniaksi.

Toivon että kesällä kävisimme perheen voimin Tallinnassa ihan yöpyen hotellissa muutaman yön. En tiedä tuleeko se kesän suunnitelmiin mahtumaan, mutta jos ei niin sitten aion tehdä toisenkin päiväristeilyn.

Helsinki


Olemme alustavasti suunnitelleet mieheni kanssa viettävämme kahdenkeskisen päivän Helsingissä. Tarkoituksena on nauttia ajasta yhdessä, shoppailla, syödä hyvää ruokaa ja tehdä jotakin erilaista. Pieni irtiotto Turusta.

Toinen reissumme Helsinkiin on perheretki ja sen aikana käväisemme mm. Korkeasaaressa. Sen enempää emme ole suunnitelleet mutta luultavasti Korkeasaaren jälkeen vain ajaudumme seuraavaan päämäärään ilman suunitelmia. Tapanani on suunnitella ehkä hieman liikaa joten tämä reissu voisi kulkea muuten omalla painollaan.

---
En vielä osaa sanoa onko tiedossa kunnon ulkomaanmatkaa - se jää nähtäväksi myöhemmin. Omalla kohdallani ulkomaanmatkat tuppaavat olemaan extempore juttuja eli ne suunnitellaan viikon-kahden sisällä. Vielä pitäisi aikatauluttaa nämä menot niin ettei kaikki ole saman kuun aikana.

Aikaa kesän suunniteluun on kuitenkin vielä 2 kuukautta jäljellä ja aion reissaamisen lisäksi ottaa rennosti Turussa ystävien kanssa. Kuukauden-kahden sisään varmistuu ajatukset ulkomaanmatkasta ja jollei se onnistu niin onhan tuossa vieressä Tallinnan lisäksi myös Ruotsi.
Be First to Post Comment !
Lähetä kommentti